Suyu İhmal Etmeyin

Vücudumuzun %75’i sudan oluşuyor. Vücudumuzdaki tüm sistemlerin sorunsuz çalışması ve vücudumuzun su dengesini korumak için günde en az 2,5 litre su içmemiz gerekiyor. Aksi halde susuzluk böbreklerden başlayarak sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Temiz İçerikli Gıdalar Tercih Edin

Günümüzde ambalajlı aldığımız çoğu üründe ne yazık ki katkı maddesi var. Alışveriş yaparken daha hassas davranarak temiz içerikli ürünleri tercih edebilirsiniz.

Öğün Atlamayın

Kilo almanın ve sağlıklı beslenmenin önüne set çeken en büyük faktörlerden biri öğün atlamak. Öğün atladığınız zaman vücudunuzun kan şekeri, su ve tuz dengesini bozuyorsunuz. Bu nedenle ana öğünlerinizi atlamamakta fayda var.

Beslenmenizde Çeşitliliğe Gidin

Sağlıklı beslenmeye çalışan insanların en büyük şikâyeti sürekli aynı besinleri tüketmek oluyor. İnternetin nimetlerinden faydalanıp bir sürü sağlıklı yeni tarif keşfedebilirsiniz. Böylece sağlıklı beslenmek adı altında sürekli aynı şeyleri yemekten kurtulabilirsiniz.

Şekerli Gıdalardan Uzak Durun

Şeker, sağlığımızın başlıca düşmanlarından biri. Direkt abur cuburların yanı sıra aslında çoğu ambalajlı gıdada şeker yer alıyor. Tercihlerinizi daha dikkatli yaparak işlenmiş şekerden uzak durabilirsiniz.

Daha Az Tuz Kullanın

Tuz, tansiyon bazlı hastalıklarının davetçiyi. Aslında vücudumuz sandığımız kadar çok tuza ihtiyaç duymuyor ama alışkanlık nedeniyle yemeklerimize tuz atıyoruz. Bu alışkanlığı azaltabilirsiniz.

Yağ Tüketimini Azaltın

Vücudumuzun yağa da ihtiyacı var, ancak sağlıklı yağlara ihtiyacı var. Margarin gibi doymuş yağ oranı yüksek yağlarken kaçınmak gerekiyor. Sağlığımız için en ideali bitkisel yağ olarak zeytinyağı, hayvansal olarak ise doğal tereyağı.

Tam Tahıllı Gıdalara Gerektiği Önemi Verin

İnsanların sağlıklı beslenirken yaptığı en büyük hata karbonhidratı kısmak için tahıllardan uzak durmak. Oysa vücudumuzun life ihtiyacı var. beslenme rutininizde tahıllara mutlaka yer vermelisiniz.

Meyve Yemeyi İhmal Etmeyin

Vitamin ve mineraller adeta vücudumuzun koruyucu askerleri. Meyve yemeyi ihmal ediyorsanız, ara öğünlerinizde meyve yiyebilirsiniz. İlla kendinize meyve tabağı hazırlamanıza gerek yok. Her gün yiyeceğiniz bir elma, bir ayva ya da bir mandalina yeterli olacaktır. Unutmayın da meyvede de şeker var ve meyvenin de fazlası zarar.

Belli Bir Saatten Sonra Yemek Yemeyin

Akşamları yemek yemek vücudumuza sandığımızdan daha çok zarar veriyor. Akşam yemeğinizi yedikten sonra rahatlatıcı ve yağ yakıcı bir bitki çayı tercih edebilirsiniz.