Sağlıklı beslenme, vücudunuzun düzgün çalışmasını, kilo vermenizi ve hastalıklara yakalanmanızı azaltmayı sağlayacaktır.

Sağlıklı beslenme için karbonhidrat içeren yiyecekleri (şeker,unlu mamüller, ekmek, gazlı içecekler...) azaltmak, protein (et, süt,peynir, …) ve yağ içeren (zeytinyağı, hayvansal yağ, köy tereyağı) yiyecekleri arttırmanız gerekir.

Glisemik İndeks nedir?

Herhangi bir yiyeceğin içinde bulunan karbonhidratın bağırsaklardan emilip kana geçtiğinde kan şekerini yükseltme hızına glisemik indeks denir. Birçok kişinin belki ilk defa duyduğu glisemik indeks sağlıklı beslenmenizi düzenlemenizde anahtar rol oynamaktadır.

Yiyeceklerin glisemik indeksi en düşük 0 en yüksek 100 arasında değerlendirilir. Bu değerler arasında besinleri glisemik indeks değerine göre üçe ayrılıyor.

1-Yüksek glisemik indeksli gıdalar : 70 -100

2-Orta glisemik indeksli gıdalar : 55 -70

3-Düşük glisemik indeksli gıdalar: 0-55 değerleri arasında kabul edilir.

Sağlıklı beslenmede düşük glisemik indeksli yiyecekler (proten ve yağlar) birinci önceliğiniz sonra orta glisemik indeksli (bakliyatlar) yiyeceklere ikinci önceliğimiz olamlıdır. Yüksek glisemik indeksli yiyecekleri (şeker,ekmek, unlu mamüller) menümüzden çıkarmalıyız. Günlük yiyecek menümüzü düşük ve orta glisemik indeksli yiyeceklerden oluşmasını sağlayacağız.

Sağlıklı beslenmeyle ilgili temel bazı noktaları anlattıktan sonra yiyeceklerle ilgili bilgilendirme yapacağım.

Eğer kendinizi daha sağlıklı hissetmek ve kilo vermek istiyorsanız (hem de göbek çevresinde birikmiş yağlardan kurtulmak istiyorsanız);

1-Önerilerimi uygulamanız gerekecektir.

Başlangıçta günlük yeme alışkanlığınızı değiştirmeyi beklemiyorum ancak önerileri uyguladıkça ve faydalarını gördükçe daha rahat yeme alışkanlığınızı değiştirdiğinizi göreceksiniz. Sizlerle benim uygulayıp faydasını gördüğüm önerileri paylayaşacağım.

2-Günlük 30 – 40 dakika yürüyüş yapmanız yeterli olacaktır.

Uygulamaya başlamadan önce kilonuzu öğrenin ve göbek çevrenizi ölçün daha sonra önerileri ve yürüyüşü tam uygulamaya başladıktan 1 ay sonra tekrar kilonuzu öğrenin(mümkünse aynı terazide tartılın) ve göbek çevrenizi ölçün farkı göreceksiniz.