Sağlıklı beslenme sonucunda;

- Kalp krizinde artık kolesterol seviyesinden daha çok göbek çevresinde biriken yağların etkili olduğu belirtiliyor, işte bu göbek çevresi yağlardan kurtulabilirsiniz.

- Vücudumuzda bağışıklık sistemimizin doğru çalışmasını ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

- Allerji, ekzema, astım gibi sebebi açıklanamayan bir çok kronik hastalıklardan korunabilirsiniz.

- Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlayarak, kabızlık sorunu yaşamazsınız(barsak tembelliği veya psikolojik bir nedene bağlı olmayan)

- Bağırsak hücrelerin düzenli çalışmasını sağlayarak, yiyeceklerin daha iyi emilmesini ve vücuda zararlı olan yiyeceklerin emilimini (allerjik gıdalar) engellemiş olursunuz.

İnsülin direnci meydana getirmeden beslenme yapacağınız için kalp, beyin, karaciğer,pankreas, böbrek ve birçok organımızda ki hücrelerin düzenli çalışmasını sağlayacağımız için kronik hastalıklara yakalanmayacaksınız.

Hücreler düzenli çalıştığı için yaşlanmaları gecikecek ve görevlerini daha iyi yerine getirebileceklerdir.

Tüm bunların sonucu olarak kilo vererek kendinizi daha sağlıklı hissedeceksiniz.

Son yıllarda tıp bilimi tarafından çok önemli bir tespit yapıldı . Bu tespit bağırsakların bağışıklık sistemi ve sebebi açıklanamayan kronik hastalıkların gelişiminde önemli rol oynadığıdır. Bu konuda son bilgileri basit şekilde paylaşmak istiyorum ;Vücudumuzda 100 trilyon hücre bulunduğu bunun 10 trilyonu kendi hücrelerimiz 90 trilyonu ise vücudumuzda bize faydalı olan mikroplardan oluşan hücreler olduğu tespit edilmiştir. 90 trilyon faydalı mikrobun büyük kısmının ise bağırsaklarda bulunduğu belirtilmiştir. Peki bu bilgi ne işimize yarayacak ? Sağlıklı beslenme sonucu (düşük ve orta glisemik indeksli yiyecekler tüketerek) bağırsaklarda hücrelerin yapısının bozulmasını engelleyerek yiyeceklerin içinde yararlı maddelerin emilimini kolaylaştırıp, zararlı olanların ise geçişini engellemiş olacaksanız. Sağlıklı çalışan bağırsak hücreleri vücudumuza faydalı mikropların zarar görmesini de engellemiş oluyor. Bağırsaklarda faydalı mikroplar zarar gördüğü zaman (antibiyotik kullanımında veya sağlıksız beslenme sonucu) yerini vücuda zararlı olan mikroplar alıyor ve hastalık meydana getirebiliyor.

Fazla, çeşitli ve özellikle glisemik indeksi yüksek(ekmek, şeker, un ile yapılan yiyecekler), hazır gıda, paketlenmiş doğal olmayan yiyeceklerle bağırsaklarımızın düzenli çalışmasını engellemiş hem de çoğu kısımın bağırsaklardan yeteri kadar faydalanmadan atılmasını sağlamış olacaksınız.

Karar sizin, bu yazı dizisinde paylaştıklarımızı ne kadar çok uygulayabilirseniz o kadar faydalanırsınız. Öneriler sizlere bir ilaç satışı veya ekstra ücret ödeyerek bir şeyler yapmanız şeklinde değil sadece günlük yemek yeme alışkanlıklarınızı düzenlemek ve bazılarını değiştirmeniz yönünde olacaktır.

Daha sonraki yazılarda bağırsaklarda faydalı olan mikropları korumak ve artırıcı yiyecekler hakkında bilgi paylaşacağım.